enfrdeitpt

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient finalitza les obres del Camí Natural de les Muntanyes de Prades

Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 
fotoLa construcció d'aquest camí, de 27 quilòmetres de longitud en la seva ruta principal i 10 quilòmetres en ramals, ha suposat una inversió de 1.337.437 euros Contribueix a diversificar l'activitat econòmica de la regió, potenciant l'oferta turística, ia impulsar la conservació dels espais naturals des de l'educació mediambiental El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Direcció General de Desenvolupament Rural i Política Forestal, ha finalitzat les obres de condicionament del Camí Natural de Muntanyes de Prades, a Tarragona, que han suposat una inversió de 1.337.437 euros .

Per al condicionament d'aquest camí, de 27 quilòmetres de longitud en la seva ruta principal i 10 quilòmetres en ramals, s'han realitzat actuacions d'adequació de la plataforma mitjançant l'execució de desbrossaments, perfilat i estabilització del sòl, per obtenir una base resistent i impermeable . S'ha dotat d'infraestructura de proteccions mitjançant l'execució de balustrada de fusta i passarel · les, i s'ha senyalitzat el traçat mitjançant la col · locació de senyalització direccional, preventiva i informativa seguint les directrius de senyalització de Camins Naturals del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient .
 

El traçat del Camí Natural Muntanyes de Prades, una ruta circular vianants que uneix el nucli urbà amb les serres que li circumden, discorre per diferents punts d'interès paisatgístic, geològic i cultural del citat terme municipal. En ell es troben diferents comunitats vegetals pròpies de regions subalpines i euro-siberianes, formacions de naturalesa càrstica, restes del neolític, ermites i restes de pous de gel.

L'usuari pot visitar la Vila de Prades, catalogada com a Bé d'Interès Cultural. El camí, amb una longitud total de 27 km en el seu traçat principal, compte al seu torn amb diversos trams alternatius que sumen uns 10 Km: ermites, pous de gel, camí de la serra del bosc, Tossal de la Baltasana i del roure reboll, Pla de la guàrdia i Perelloner del Cisterer

Està destinat exclusivament a vianants i usuaris en bicicleta, quedant totalment prohibida la circulació de vehicles a motor dins del camí. No obstant això, s'autoritza el pas de vehicles dels veïns que hagin d'accedir a finques, ermites i als serveis de manteniment i urgències en general.

Amb la construcció del Camí Natural de Muntanyes de Prades es contribueix a diversificar l'activitat econòmica de la regió, potenciant l'oferta turística, s'impulsa la conservació dels espais naturals des de l'educació mediambiental i s'afavoreix la conservació del patrimoni cultural i tradicional, dotant de noves funcionalitats a infraestructures abandonades, permetent així la cura i transmissió del llegat cultural de la zona.

També permet satisfer la demanda social existent i posar en valor la riquesa i diversitat paisatgística de les zones plantejades per el seu traçat, al poder-se contemplar els contrastos existents entre els diferents trams, i promocionar l'acostament respectuós i integrat de la població al seu entorn ia la seva història.

A més aquest camí ofereix a l'usuari noves possibilitats d'oci i una forma de turisme alternativa i respectuosa amb l'entorn, que permet un apropament al medi rural per descobrir la biodiversitat i bellesa del valuós patrimoni natural.

Informació extreta de la web del Ministerio (11/04/2013)