enfrdeitpt
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 

20090724confSe ha inagurado el nuevo ciclo de conferéncias audiovisuales con la conferencia “Gegants” de la mano del joven Adrià Serrat Simó, geganter desde sus primeros años de vida. El ciclo de conferéncias, ofrecerá una conferencia cada viernes de agosto. El cierre de las charlas sera el sabado 29, con el título “Sea por todos conocido: La Carta de Población de Prades hace 850 años” que nos ofrecerá el historiador y profesor de derecho de História Mediaval de la Universidad Complutense de Madrid, el señor Eduard Juncosa.Consulta altres conferències

"L'origen històric del Països Catalans", Mercè Puntí

"Antàrtida, última frontera", Jordi Estapé, 7 d'agost

"Instruments de festa", Borregaires d'Esplanes, 31 de juliol

Inici del cicle de conferències Audiovisuals a càrrec, Adrià Serrat Simó, 24 de juliol

 


"Antàrtida, última frontera", Jordi Estapé, 7 d'agost

atlantida1La conferencia de l’Antàrtida va ser amenitzada per una pantalla i projector que en tot moment van acompanyar les explicacions en imatges filmogràfiques. Al final de la conferencia i va haver un debat obert de preguntes cap al senyor Jordi Llorens Estapé, viatger i fotògraf.

Fotografies de l'acte:

atlantida2

atlantida3

atlantida4

 

 

 

"Instruments de festa", Borregaires d'Esplanes, 31 de juliol

dsc04179Els Borregaires d'Esplanes són una mitja cobla formada per borrega (sac de gemecs), flabiol i tamborí que es dedica a acompanyar danses de carrer, amenitzar balls folk i també a donar audicions a les escoles. Actuen també com a cobla de tres quartans o com a cobla de ministrers. Es van formar l'any 1999, i a part de tocar també es dediquen a promoure l'ús de la borrega i del flabiol i el tamborí en tots els actes relacionats amb la música i la festa tradicional.

 

El passat divendres 31 de juliol van oferir una conferència a Prades on van explicar i tocar diversos instruments de festa tradicionals, aquí en teniu un exemple:

{youtubejw width="300" height="240"}eq6EYSoGUsM{/youtubejw} {youtubejw width="300" height="240"}GFRtaWpUEOo{/youtubejw}

{youtubejw}cpfJpQgRkdc{/youtubejw}

 

 

Inici del cicle de conferències Audiovisuals a càrrec, Adrià Serrat Simó, 24 de juliol

20090724conf

S’ha inaugurat el nou cicle de conferències audiovisuals amb la conferencia “Gegants” de la mà del jove Adrià Serrat Simó, geganter des dels seus primers anys de vida. El cicle de conferències, oferirà una conferencia cada divendres d’agost. La cloenda serà el dissabte 29, amb el títol “Sigui per tots conegut: La Carta de Població de Prades fa 850 anys” que ens oferirà l’historiador i professor de dret d’Història Medieval de la Universitat Complutense de Madrid, el senyor Eduard Juncosa.

 

"L'origen històric del Països Catalans", Mercè Puntí, 14 d'agost:

conferencia2La conferència que va donar Mercè Puntí va tractar sobre l'origen històric dels Països Catalans. Mercè Puntí ens va explicar ela concepció de la llengua catalana, els límits de Catalunya, els origens i el perquè de tot plegat.
El seus límits, pel nord quedem barrats per Occitània, pel sud, Múrcia. Des de l’est, la mar Mediterrània i per l’oest les terres d’Aragó i Castella. Els territoris que queden tancats dins dels esmentats, són: Catalunya (sense la Vall d'Aran), País Valencià (sense les comarques castellanoparlants), Illes Balears, Catalunya Nord (Departament dels Pirineus Orientals, amb la Fenolleda), Andorra, la Franja de Ponent, L'Alguer i el Carxe.