enfrdeitpt
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 
premsaL''Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada' pretén dinamitzar l'excursionisme
La cursa suposa una reestructuració de la ruta de refugis de les muntanyes del Baix Camp
reusdigital.cat Fabio Marchi 19 de juny de 2012

La primera 'Ultra Trail de Muntanya Costa Daurada', prevista per al 15 i 16 de setembre, de 95 quilòmetres de recorregut i 5.000 metres de desnivell positiu, espera aplegar 400 participants i dinamitzar el turisme i l'excursionisme a les muntanyes del Baix Camp. Es tracta d'un recorregut amb forts desnivells, amb un temps mínim per completar-lo, de 24 hores, obligant els corredors a portar una velocitat mitjana important i córrer en algun dels seus trams. Aquesta cursa ha adaptat la ruta de refugis de les muntanyes de la Costa Daurada, que es mantindrà oberta després d'aquest esdeveniment perquè turistes i amants d'aquest esport puguin accedir a la zona per a completar alguns dels seus trams durant tot l'any.
Baix Camp Ultra Trail Costa daurada Reusdigital.cat
Presentació de la Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada

La nova ruta de refugis incorpora així al seu recorregut els nuclis de Capafonts, la Febró, Vilaplana i Prades, aprofitant nous camins que s'han habilitat de la zona. La cursa s'iniciarà a Prades i passarà per la Febró, Albarca, Cornudella de Montsant, Siurana, Vilaplana, la Mussara, Albiol, Mont-ral i Capafonts, per acabar novament a Prades. El director de la 'Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada' i representant de l'empresa organitzadora de la cursa Naturtime, Joan Carbonell, ha destacat la importància que els veïns dels municipis per on passa la cursa s'impliquin, ajudant en l'avituallment i en "donar escalfor als participants".
L'organització i els ajuntaments esperen un augment del turisme a les muntanyes del Baix Camp

L'activitat forma part de la primera Copa Catalana FEEC-Lafuma de Curses d'Ultraresistència i es durà a terme els dies 15 i 16 de setembre, fora de la temporada d'estiu, pel que el turisme en aquests pobles de muntanya ja haurà disminuït. L'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, i l'alcalde de Capafonts i president del Patronat Comarcal de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada, Anton Marca, han coincidit en que aquest fet serà important pel turisme i l'economia dels nuclis per on passa la cursa, ja que aplegarà molts participants i els seus acompanyants, i crea una nova ruta de refugis que implicarà un "degoteig de persones durant tot l'any", ha afirmat Lídia Bargas.

En l'àmbit econòmic, aquest tipus de competicions aporten com a mínim un acompanyant per corredor inscrit. El 50% dels corredors s'allotja a la zona, i cada corredor genera una despesa mitja de cent euros, entre dinars, compres i altres serveis. A més, Joan Carbonell, ha assegurat que "en els propers anys hi haurà un gran augment de participants i assistents", afirmació que es fonamenta en el desenvolupament d'altres curses similars, com per exemple la que es realitza a Andorra, que amb pocs anys de vida ja compta amb uns 1400 participants. "Per tant, tenim referents que demostren que això funciona", ha continuat el director de la carrera.

Joan Carbonell també ha fet referència a la importància del suport de les entitats com el Consell Comarcal del Baix Camp: "nosaltres hem de fer una tasca més tècnica, organitzativa, però són les entitats les que han de donar importància a aquest projecte i impulsar-lo". En aquesta línia, el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, ha insistit en què l'aportació del Consell és important perquè és un esdeveniment que "es realitza a la nostra comarca i li hem de donar suport". Calatayud ha afegit que és "una cursa que està molt de moda i que arrossegarà molta gent , aportant un benefici econòmic, social i esportiu a la nostra comarca".
Altres activitats

L'organització ha creat activitats paral·leles per als acompanyants dels participants a la Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada, així com per els amants d'aquest esport que no es veuen amb cor de completar els 90 quilòmetres de la cursa principal. Hi haurà una cursa de distància mitja marató -quaranta-dos quilòmetres- anomenada 'Half Trail Muntanyes Costa Daurada', una mini cursa de deu quilòmetres al voltant de Prades anomenada TrailSeries Prades, excursions guiades i d'altres activitats turístiques de la zona.
Inscripció

Les inscripcions es poden fer des del 13 de juny en línia, a través del web de Naturtime i estaran obertes fins a arribar a un límit de 400 places o bé fins al 7 de setembre. El preu de participació serà d'uns seixanta euros per la Ultra Trail, que inclou un regal per cada corredor, una regla de Finisher, un pack de material mediambiental, avituallaments en cursa, marcatge del circuit, trofeus pels guanyadors i un sorteig de material. Les activitats relacionades tindran un cost proporcionalment menor al recorregut, amb un preu de tres a cinc euros per pagar com a mínim l'assegurança dels participants.