enfrdeitpt

Situación

Prades

Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 
Prades dóna nom a tot un conjunt de muntanyes que fan de partició comarcal entre el Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat. La vila, situada a la part ponent d’aquest massís, ocupa un altiplà que voreja els 950 metres d’alçària i el seu terme oscil•la entre els 800 i els 1201m del Tossal de la Baltasana (punt més alt) 

CARACTERÍSTIQUES GEOGRÀFIQUES DE LA VILA

Segons els Treballs de la Ponència per a la Divisió Territorial de Catalunya, duts a terme cap als anys trenta, el municipi de Prades pertany a la comarca del Baix Camp. En concret, la vila de Prades es localitza a 41º 18’ 35’’ de latitud Nord i a 0º 59’ 6’’ de longitud Est de Greenwich. La distància en línia recta fins a la Mediterrània és de 27.5 km.

localitzaciEl municipi de Prades abasta una extensió de 33.10 km2. Els termes amb els que limita són (veure mapa de la Figura 4.1):
- Vilanova de Prades, Vallclara i Vimbodí, al Nord. Els tres són adscrits a la Conca de Barberà.
- L’antic de Rojals (agregat a Montblanc, Conca de Barberà), Mont-ral (Alt Camp) i Capafons (Baix Camp), a l’Est.
- La Febró (Baix Camp) i l’antic de Siurana (actualment absorbit pel de Cornudella del Montsant), al Sud.
- I Albarca, també inclòs a Cornudella (Priorat), a l’Oest.

La vila de Prades també és coneguda amb el nom de Vila Vermella degut al color vermell de les seves roques i sorra doncs hi és molt abundant l’arenisca vermella.
La seva situació geogràfica ha influenciat molt el desenvolupament econòmic del poble. En un principi, les dificultats d’accés i el mal estat de la xarxa viària van afavorir el seu aïllament provocant un estancament econòmic. Així, Prades va dependre comercialment de Reus durant molts anys perquè era la única ciutat amb la que estava comunicada per carretera. Actualment la xarxa viària ha millorat considerablement fet que es deixa notar per la gran afluència d’estiuejants.

(fragment extret del treball cedit per Anna Roca sobre "Estudi de la duresa de l'aigua de les fonts de Prades" - 2n. Batxillerat - 2002)

Com arribar a Prades? 
mapagoogle

Des de Tarragona
Des de Lleida
Des de Barcelona

HORARIS TRANSPORT PÚBLIC