enfrdeitpt
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

 

La patata de prades ja és reconeguda a europa des del mes de febrer del 2007, el que representa un gran impuls per al cultiu d'aquest tubercle a la població de Prades. Ho publicava el diari La Vanguardia en la seva edició de 21/02/2007.

Brussel•les. (EFE).- Les Patates de Prades (Baix Camp) han estat incloses a la llista d'aliments amb Denominació d'Origen (DO) o Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) que compten amb protecció europea, juntament amb la Patata de Galícia, dos olis d'oliva (Ponent de Granada i Gata-Hurdes) i la Mantega de Sòria.
Segons va informar ahir la Comissió Europea (CE), aquests cinc aliments, amb 27 més d'europeus, formaran part del registre comunitari que engloba prop de 750 productes amb DO, IGP o especialitats tradicionals garantides.
Aquest reconeixement europeu ve a reforçar la voluntat del Departament d"Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) de projectar la qualitat de les produccions agroalimentàries catalanes i de contribuir a l"obertura de nous canals comercials per a les empreses i les cooperatives del sector agrari català.