enfrdeitpt
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

Els problemes de cobertura mòbil i servei Banda Ampla de Capafonts ja eren coneguts a Prades per la proximitat d'amdues viles. Ara, la premsa se'n comença a fer ressó, tal i com publica el Diari "El Punt" 21/03/09.

Al segle XXI, al Baix Camp encara hi ha zones on la telefonia mòbil és una tecnologia per conèixer i per desenvolupar. Aquest és el cas de Capafonts o de la urbanització de Montclar de Riudecanyes, on a les companyies privades els costa invertir per tan pocs habitants. A Capafonts, per exemple, han trigat tres anys a tenir les infraestructures necessàries perquè una companyia pugui oferir el servei de mòbil i ara, amb l'obra feta, cap operadora hi vol invertir. A la urbanització de Montclar, des de fa vuit anys lluiten per poder tenir línia de telèfon fix sense haver d'esperar que un altre veí es doni de baixa.
«A Capafonts som ciutadans de segona?», es preguntava l'alcalde d'aquest municipi del Baix Camp situat a les muntanyes de Prades, Anton Marca. I és que aquest poble de 136 habitants, i 450 a l'estiu i per Setmana Santa, no té cobertura de telefonia mòbil. «Fa més de tres anys que batallem per tenir les dues antenes necessàries perquè les operadores puguin cobrir amb el seu servei el nostre municipi. Fa un any, Telefònica ens va assegurar que hi estava interessada, però en aquell moment encara no teníem les infraestructures. Ara que sí que les tenim, l'empresa ens diu que no pot per la crisi econòmica.» La falta de comunicació per mòbil és un problema perquè Capafonts és un dels municipis que han apostat per incentivar el turisme rural. La propietària de l'Hotel Davall Plaça de Capafonts, de quatre estrelles, assegurava que sense aquesta cobertura els clients se senten intranquils i insegurs.
A banda d'aquest problema, la línia d'internet al municipi arriba de manera intermitent i amb poca capacitat –entre 500 i 600 kilobytes–. De fet, tant a l'Ajuntament com a l'hotel s'han hagut de muntar una infraestructura via satèl·lit per poder tenir internet, fet que fa que la seva factura sigui 100 euros aproximadament més cara que amb el model convencional, i que la instal·lació d'aquesta infraestructura els hagi costat prop de 9.000 euros. «Nosaltres necessitem estar connectats a internet per les reserves de l'hotel i també per oferir el servei als nostres clients», explicava la propietària de l'establiment turístic, Mercè López. En el cas de l'Ajuntament, el problema encara és més greu. «No podem oferir l'administració en línia perquè els nostres ciutadans tenen un servei pèssim en internet. Els metges del consultori mèdic no poden consultar la història dels pacients que visiten, ni es podrà implantar la recepta electrònica», denunciava el batlle.
Per aquest motiu, el grup de CiU presentarà al Parlament una proposta de resolució perquè el govern de la Generalitat faci el necessari perquè alguna operadora mòbil s'instal·li al poble i també perquè es millori l'accés a la xarxa. De fet, aquest dijous el diputat convergent Carles Pellicer va explicar el problema al conseller de Governació, Jordi Ausàs.

(Anar a -el Punt i llegir la notícia)