enfrdeitpt
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
planes0001Sens dubte, la Plaça Major de Prades és un important nus turístic del Camp de Tarragona i de la comarca del Baix Camp i la sota-porxada n'és el lloc idoni per a prendre el pols al poble; la gent que travessa la plaça, la presència de l'ajuntament i de l'església, les festes, els nou bars i restaurants i les botigues en són el testimoni. Durant l'any, tenim la sort de gaudir innombrables contactes de variada procedència que ens aporten notícies de tot arreu.


L'estiu és, normalment, l'època de més afulència d'estadants i altra gent de pas que visita la vila i, sobretot a l'agost; però enguany han crescut les xifres i es pot dir, en el més fidedigne significat de l'expressió, que el poble, veritablement, ha fet el seu agost. No es recorda un agost tan concorregut. A qualsevol hora de la tarda i de la nit, les terrasses dels establiments eren atapeïdes de gent que conversava, es divertia o sopava mentre participava de l'espectacle. Un canvi de costums? motius econòmincs? Seguramet ambdues coses van ben lligades.
Ha vingut setembre, més assossegat, però no menys vital. Entre tots els actes programats destaquen la Diada i la festa de l'Inici de la campanya de la patata de Prades. En parlarem en properes edicions. Ara, tothom espera la pluja; no havia caigut gota d'aigua en tota la temporada fins mitjan setembre, però cal que plogui més i sovint; plana, per tant la incertesa de la producció de bolets i, de tòfones, se n'esperen poques; com que no va ploure ni pedregar en juny, es pot donar per descomptat.
Des d'aquesta sota-porxada, ens esforçarem a posar-vos al corrent del dia a diai, fins de tant en tant, dels costums o la història d'una vila que, per la seva immillorable situació, pel seu clima i per la seva activitat, ha esdevingut, un veritable punt de relacions humanes.

ARTICLE publicat en EL DIARI DEL PRIORAT en la seva primera edició, divendres 25 de setembre del 2009.